0
0

Чи безпечні консерванти в косметиці?

Чи безпечні консерванти в косметиці?

У  Регламенті Європейського Парламенту та Ради від 30 листопада 2009 року ми знаходимо каталог речовин, дозволених для використання в косметиці, включаючи індекс консервантів.

Документ також містить вказівки щодо випробувань, які необхідно провести, звітів, які необхідно надати, та контролю виробництва. Відповідно до них, перш ніж продукт буде розміщено на ринку, необхідно оцінити його вплив на здоров’я споживача у формі звіту про безпеку.

Речовини з такою дією повинні бути:

  • ефективны при низьких концентраціях,
  • водорозчинны,
  • активны проти якомога більшої кількості шкідливих мікроорганізмів,
  • нетоксичны і не викликають алергії/роздратування,
  • хімічно стійкы.

Крім того, консерванти в косметиці не повинні погіршувати дію інших інгредієнтів у рецептурі або порушувати баланс мікрофлори шкіри. Якщо ви звертаєте увагу на склад продукту та обираєте консерванти, які пройшли дерматологічне тестування, ви значно знижуєте ризик їх негативного впливу на вашу шкіру. Єдиним винятком є ​​індивідуальна алергія на ті чи інші інгредієнти косметики, що завжди слід враховувати при виборі засобів в аптеці. Незважаючи на численні правила, запобіжні заходи та дерматологічні тести, є кілька випадків, коли консерванти в косметиці виявляються шкідливими, особливо для людей з чутливою шкірою, схильною до алергії. Слід звернути увагу на такі симптоми:

  • кропив’янка,
  • акне,
  • зміна кольору в місці нанесення косметики,
  • будь-яке роздратування.

Якщо ви їх помітили, припиніть використання косметики та зверніться до фахівця, бажано дерматолога, а також до виробника, який повинен зібрати інформацію про будь-які негативні явища, що виникають після використання запропонованих засобів. Після повідомлень про таку реакцію Cosmetics Europe, дорадчий орган Європейської комісії, замовляє додаткові дослідження. Якщо їх результати викликають занепокоєння, то допустиму концентрацію консерванту в косметиці знижують і, в крайньому випадку, забороняють використання речовини.